Monday, 31 August 2015

SANAH HELWAH !

Assalamualaikum..

Hari ini rasa mcm nak fefeling diksdiks jap.
hehehe.

SANAH HELWAH to mee!

Takda lain yang aku nak.
Jika korang tanya, hanya satu.
REDHANYA.

Semoga aku sentiasa dipandang, didengar, dikasih oleh-NYA.
Dan kalian semua juga..
Aamiin..

Makin kita meningkat usia.
Makin aku risau tentang APA yang aku dah buat selama-lama hidup.

Terima kasih Kakcik and seluruh keluarga,
Untuk sambutan yg peling menyentuh hati aku selama 20 tahun.














HAPPY 2Oth BITRHDAY!!



Thursday, 27 August 2015

SISTHOR_SHOP (totebag)

Assalamualaikum.

Bila apa yg kita angankan selama ni dan sekarang jadi kenyataan.
WOW!
Sangat bersyukur, Allah izinkan aku buat benda ni.

And now nak cerita..
Sis buat online shopping.
Sebab? sebab sis minat sannngat.
Bukanlah minat berniaga sgt, tapi minat buat doodle2, conteng2, lukis2 ni semua.
So tercetus lah idea untuk buat bissness jual totebag!

Korang2 semua boleh sgt kalau nak order dkat sis.
Setiap beg, sis akan buat secantik cantik habis!

Size 42x38
Kalau berkenan whatsapp je.
0178856610 & 0173776019

Sebelum tu korang mesti nak tgk design2 yg dah sedia ada kan?
Oriteee!

(Ni antara design2 yg dah di tempah)










Dan actualy.. totebag n pun ade dlm wishlist cuti hakakk.. hehehe.
Do support kayy..
Last but not least.
whatsapp me if want to know more detail about this totebag :)
haaa .. especialy untuk student2..
Sanngattt sesooaiiiii !

K lah.. kalau nak rasa air tgn kita.. haaaaaa..
COBAAA LAHH!
*rugi taw kalau x try*
Lot of Love,
Assalamualaikum.








Saturday, 15 August 2015

PROJEK TELEKUNG !

Asslamualaikum.

First thing first, hehew. sempena cuti sem yg lama bebeno ni. aku telah memikirkan sesuatu yg nak aku buat. At least satu laa.
which is...................... Projek Telekung!
yiii haaaaaa!

Okay, memandangkan aku tak kerja cuti sem ni, and duit pon takda sgt, so.. ape2 projek yg nak aku buat mesti #nocost #nomodal hehew.

Oriteee! here we start!

1) Operasi cari kain2 lebih mak jahit baju orang. [ fyi mak kite menjahit baju :) ]

Pilih ikut yg mana quantiti nya masih byk dan corak yg cantik :)



2) Mula2 kita buat bahagian kepala dulu.



potong ikut separuh bulatan mcm gambar atas ni. ukuran pon dah siap ade :)


jahit tepi untuk lebih kemas :)

 


okay. yg ni untuk getah sikit yg kat atas kepala. alah senang jeer. getah seluar tu potong kecik yg memanjang skit. lepastu waktu nak jahit dkat kain tu tarik getah tu. then jahit :)


yang atas ni untuk yang bawah dagu tu. Eh jap. jgn lupa buat ni ikut betul2 ukuran kepala eaa. baru laa selesa nak pakai bawak solat :)


Yang getah utk belakang tu depend, nak buat tali ikat je pon boleh. lagi senang :)
tapi kalau macam atas mcm susah sikit nak cerita kat sini. alah, awok pakai ikat je lah.. hehew

And........ SIAP untuk BAHAGIAN KEPALA !

3) Buat utk bahagian badan pulak.  


Okay. utk yg bahagian badan saja pakai kain warna lain. (putih) sebab tak cukup kain. ukuran kita ikut je saiz ukuran telekung yg selalu kita pakai :)
kan mudaaah :)




Haaaa. yg ni pulak. ikut kreativiti masing2. 
ini untuk bahagian hujung bahagian badan. 

okay jum tgk bila kita cantumkan semua dari BAHAGIAN KEPALA, BAHAGIAN BADAN dan BAHAGIAN HUJUNG TELEKUNG!



4) Last sekali.......... Basuh telekung yang siap tu. Then sidai! kalau tak nanti pakai gatal2. hehehew.



TARAAAAAA! Siap pon akhirnyaaaa!


Semoga org2 yang lain pon boleh cuba :)
senang je :)
Dan semoga! kita semua sama2 semangat utk beribadah!
InsyaaAllah :)
Byee. Assalamualaikum :)







Thursday, 6 August 2015

#THROWBACK RAYA

Eidulfitri.
2015.

As usual, setiap raya sama mcm tahun2 sebelumnya.
Berkumpul satu keluarga semua adik beradik yg ada.
Actualy tak ada nak cerita apa2 sgt pon.
Just nak share gambar raya saya.
:)











 

  
 


SKP JUASSEH.
2003-2007.







SMK JELAI.
Geng 2008-2010.






 SMT JASIN.
2011-2012.








Semoga ukhuwah yang terbina tak berhenti di sini sahaja.
InsyaAllah~

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!
MAAF ZAHIR DAN BATIN.