Thursday, 25 August 2016

21 dahh!

None expectation.
Aku terima mana yang hadir.
Aku stay with siapa yang semahunya stay.
Dan aku juga terima siapa yang pergi.

Betul kata org.
Manusia dtg dan pergi.
If siapa stay, appreciate!
If siapa pergi, appreciate!
Sebab everything happen should have their own reason.
Maybe Allah want you to learn something.
Who knows.

Dah 21.
Terima kasih Allah, untuk sebanyak-banyaknya rezeki yang telah Kau beri.
Maaf, terkadang hambaMu yang hina ni lupa akan diri.

Terima kasih sahabat2 saya yang selalu bersama.
Thanks a lot!

I want share this little sweet memory with my girl.
thank you a lot!
This so sweet dear!
Thanks :*
















Tuesday, 16 August 2016

OUR SHORT VACATION (Juasseh Agro Park)

Alhamdulillah..
Thanks sahabat2 sebab join this short vacation. 
Haaa.. dah lame tak update..
Huhuhuiii! 
Siapa kata dkat Juasseh takda tempat Best.
Ni diaaa..

NS DAIRY FARM @ Juasseh Agro Park ade dkat rembang panas..
Cantik2 tempat die.
😘😘😘😘😘
Banyak aktiviti boleh buat dkat situ..
.

Ade farm tour.. 
Siap bawak pergi dekat die punya mini zoo, ladang lembu, kilang susu dan byk lagi.
.

Kalau games pulak ade flying fox, monkey walk, wall climbing, ehhh byk lagi laaa..
Eh belah malam pulak kann.
Kami buat bbq, ade lah bakar2 skit.. 😊
.

Sesiapa yg berminat boleh laa pergi..
Best!
Memang ramai lagi yg tak tahu tempat ni..
Haaa lagi satu..

Dekat situ ade homestay disediakan, dan sgt2 lah selesa.
‪#‎shortvacay‬ ‪#‎NSDAIRYFARM‬ ‪#‎juassehagropark‬




video



















Beberapa moment yang dapat disemadikan dalam hati betaa.. acehwahhh.. 
Nati ade rezeki kita jumpa lagi ea sayangss..
 😊 😊

Thursday, 11 August 2016

Hati karat.

Bila aku tengok last update kat blog ni.
Baru aku sedar yang bermacam macam benda yang dah berlaku.
Hanya dalam sekelip mata.
Hmm..
Bukan tak mahu bercerita, tapi dah sampai tak terungkap dgn kata kata. dah immune! sampai aku jadi malas nak fikir benda-benda ni semua. Nak tulis pon tak sampai hati.

Beratnya!
Lepas satu.. satuu. Berlarutan sampai sekarang. Dan tak tahu bila penghujung. Ya Allah!
Aku sentiasa soal benda benda bendaa ni semua bila nak selesai.Bertubi-tubi ujian itu serang keluargaku.Sebak, Hampa. Sampai aku sendiri dah tak kenal meraka itu siapa sebenarnya.
Hmm..

Tolong..
Tolong jadikan aku seorang yang redha akan sesuatu yang menimpa. Sentiasa cari ibrah di setiap ujian yg menyinggah. Terima dengan terbuka hati untuk apa sahaja yang akan terjadi.

Paling aku takut bila mana aku menyalahkan takdir. Nauzubillah. Hmm.. Tiada siapa pon yang boleh faham aku, kecuali family aku sendiri.Takpa.. sedikit sedikit. Masih bertatih untuk terima semua benda nihhh..

Kbai. Assalamualaikum