Friday, 31 October 2014

Padah.

Padah!
bila bercakap tak ingat dunia.
bila bergurau tak kena gaya.
bila meluah tak kena masa.

Hmm.
memang manusia mudah salah sangka.
apa yg kita fikir tak mungkin sama dgn mereka.
Walau sesiapa .
Bahkan emak ayah sekalipun .

Aku cuma nyata pendirian aku.
Lalu pengalaman dan apa hadap aku selama ni.

ada yang menyangkal?
bagus!
kau adalah bukti kukuh utk statement aku atas tadi.

See.
Everybody will came out with different perspectif, opinion, reason and what so ever.

Thats why kita ni mudah salah faham.

Hm. Aku sedar salahnya aku.
alpanya aku.
inginkan kesempurnaan,
sedangkan aku lupa yg aku lakukan nyata kesilapan.

Cukuplah.
Please.
forgive me.

Iam begging.


Saturday, 18 October 2014

Gunung datuk


Untuk ke sekian kalinya. Lepas Gunung angsi yg aku tawan waktu aku form2 , lepastu Gunung jerai
dan baru-baru ni Gunung Datuk pula.
Tak tahu kenapa, memang sgt minat outdoor2 activity, extreme, adventure2 ni. just invited me whenever,wherever, whatever about all this things i'll join u! trust me! *if i free la at that time, hehe* Maybe utk yg lain mungkin ade yg nyesal and tak nak pergi lagi. But its not me! Once dah pergi, nak pergi lagi. Nak pergi lagi. Dia mcm best tau. Penat tu of course penat, tapi once kau dah smpai puncak tu, then see the great beatiful views yg selama ini kau x pernah tgk perhhh. so that! segala penat lelah kau waktu hiking hilang! 

Begitu besarnya kebesaran Allah. Begitu cantiknya permandangan. Begitu sempurna CiptaanNya. Bila kau ada kat atas baru kau akan realized benda2 tu.Seriously.

Jika di beri peluang lagi. aku nak pergi lagi!