Sunday, 26 February 2017

TheThreeQuestion

Assalamualaikum.
Semalam, kawan aku tidur kat bilik aku. Dan waktu terjaga semalam, tiba-tiba dgn tak semena mena, aku diajukan dgn beberapa soalan. haha. Terkejut beb, sebab soalannya semua berat berat. hehehe. kesian otak aku terkejut waktu tu. Idont why shes ask me that question. Tapi, soalan itu sgt tersangat blow my mind.
Okay, first question is: Apa yg selama kau hidup ni, kesalahan yg besar kau penah buat?
Actualy, if tanya sesiapa pun, it might be confused, because ive made alot alot alot of mistake kot.  Lama jugak aku fikirkan jawapan tu. Then, aku dapat jawapan tu. Dan jawapan aku adalah, bila kau ada seorang sahabat yg betul betul baik ikhlas kawan dgn kau, dan engkau hancurkan kepercayaan dia, kau musnahkan hubungan tu macam tu je, atas alasan alasan yang tersangat sangat bodoh, yang kalau bagi aku, aku sendiri pon x kan maafkan apa yg aku dah buat. It really happen guys, no lie. Aku mmg rasa nak nangis skrg. Because i really really miss her. Aku rindu kenangan aku dgn dia yg dulu. Rapat macam dulu. At that moment, aku realize yg aku mmg tak layak berkawan dgn dia. Ayat tu mcm cliche kan. Tapi mmg tu la yg aku rasa dulu, Kejamnya lahai aku! Waktu tu aku ingat lagi. Aku menangis teresak esak mintak maaf dekat dia. Sampai satu ketika tu, aku decide utk jauhkan diri dari dia, dan always du'a for her supaya jumpa seorang sahabat yg lebih appreciate dia. Dan aku akan sentiasa tgk dia dari jauh. Walaupon aku kadang sedih bila lihat aku tiada dalm bahagia dan sedih dia. Tapi. Takpelah, Yang penting iam sure that dia lebih bahagia bila aku tiada. Weh. sedih. aku harap dia tak lupakan aku, sebab aku sentiasaa ingat dia :')

Second question: Apa yang kau paling menyesal sekali pernah buat?
Its sound like really general question. Tapi, aku memang ada jawapan yg betul buat aku termenung 2 3 minggu. I will answer it generally. Bila mana, kau sayang seseorang tu, dan letak dia antara yg tertinggi dalam hati kau, then the relationship did not stay till the end. Benda ni dulu aku tak rasa menyesal, because sometimes i think this happen just for a reason. Experience of life. Tapi dalam masa yang sama. Bila aku tanya sendiri diri aku, jauh di sudut hati aku, still akan ade rasa menyesal.. hmm..

Third question is relate with previous question: Kalau diberi ruang dan peluang, adakah kau akan berbuat something atas apa yang kau menyesal sebelum ni. Its like kau approach balik pada that guy?
~speechless. Aku tak tahu. mungkin 50 50, sebab aku two things that ill be consider is dia dah sakitkan hati aku and second is  aku still ade rasa sayang pada dia. with no lie. thats it.

Tapi. dalam tiga tiga soalan ni. Aku suka jawab soalan yg pertama.  Ia seakan penampar yang hinggap dimuka aku! Iloveyou. . . 

Tuesday, 24 January 2017

The Bujangs Gate Away

Program : The Bujangs Gate Away
Venue : Ke Cabin, by Bungalow in A Village, Malacca 

20th Jan 2017
10.00 am

- HANIS KHAIRI JEMPUT KAMI








-SMK JELAI
Singgah sekolah jap!!!







-DAH SAMPAI KE CABIN!
Tangkap gambar ler ape lagi!











-BBQ TIME!





-CELEBRATE BIRTHDAY + DINNER TIME













-BLIND MAKE UP!









-21st Jan 2017
Keesokkan harinya
Mandi manda gaisss







-NAK BALIK DAH
Tangkap gambar luuwww!!



























Seriously, seronok sgt gais. Semoga majlis wawa nanti berjalan lancar. Nanti tolong lah buat The Bujangs Gate Away 2.0 hehehe.. Siapa pulak bakal bride nya tuh Wallahualam.. ngee.. Thanks for everything guys! Jumpa lagi akan datang. love youalls!




Sunday, 15 January 2017

Ke tadom hill lahh kita weyyy

 Assalamualaikum. 
Kali ni nak kongsikan pengalaman waktu kat tadom hill haritu. Actualy, takdalah nak cerita sangat pon. Nak share gambar2 menarik je. Tapi takpelah, disebabkan ade moment yg sangat sangat besar berlaku. So that hakak rasa hakak nak share sekalilah. Bukan ape, buat pedoman hadik hadik kat luar sana. Aicehwah.

Kitorang sebenarnya cuti sem waktu ni. So, kami [aku, aini, syikin, faizah] plan la utk pergi ke suatu tempat. Bincang punya bincang punya bincang. [panjang cerita dia] Tah cane tah. Last sekali, keluarlah idea tadom hills.

Okay okay, berbalik balik pada 'moment' yg aku nak cerita tadi. Ramai org cakap, tadom hills ni tak bestlah kalau x bawak gopro [tak kisahlah ape2 pon yg penting bole masuk air dan seangkatan dgn nya] Tapiii.. kitorang takda pon benda2 tu. Bahkan yg mcm plastic utk boleh masukkan fon [supaya tak kena air]  pon x beli. 
Moment tu dimana, mula2 kami nak tangkap gambar yg kami berempat atas rakit tu. So mintak la tolong seorang akak ni. Dah selesai tu, akak tu pulak nak kitorang tangkapkan gmbar diorang. Dan aini pon pergilah volunteer tangkapkan gambar mereka tu. Dah tu, selesai akak tu tangkap gambar, masa dok terkocoh2 tolak akak tu tolak rakit ke tempat untuk turun dari rakit tu dengan aini yg tolong tangkapkan gambar tadi pon nak menolong jugak. maka terjatuhlah fon aini [iphone6s kira baru jugaklah beli. uwaaaa] ke dasar tasik itu. 

Terkejut? gila kau tak!! walaupon bukan fon aku. Mata aku dah berkaca dah tahan nangis. Lepastu semua macam huru hara jugaklah, 'macam mane nih macam mana nih' semua dok tanya. Rupanya abang yg jaga tasek tu memang dok perati je, then dia pergi amek goggle dia. Nasib betul2 tepi kitorang je waktu fon tu jatuh. Then abang tu pon terjun masuk tasek tu dan pergi ke dasar tasik tu. Pada waktu itu lahh aku realize yg WEEYY taom hills tu dalam gilaaa. Sebab abang tu lambat jugak dia nak timbul. FUHHHHhh [aku type pon rasa berdebar2 je nih wehh]

Lepastu, fon tu pon dapat la balik.. Cumanya adelah kerosakkan2 sikit dekat fon tu. Cuma aku harap, benda tu boleh dibaiki.

Hehehehe. Okay dah. pengajarannya. jangan dah mengada nak bawak fon dekat tasik ke sungai ke laut ke, even bilik air rumah kau!

Naaahhh enjoy lah tgk gambar kami!
eh jap! Part yg paling aku seronok waktu dekat tadom hill ni adalah, lompat terjun uh. 5 kali weh!! best sangat3! Ada video nya, cuma x post kat sini. Maleh. hehe. kbye!