Sunday, 26 February 2017

TheThreeQuestion

Assalamualaikum.
Semalam, kawan aku tidur kat bilik aku. Dan waktu terjaga semalam, tiba-tiba dgn tak semena mena, aku diajukan dgn beberapa soalan. haha. Terkejut beb, sebab soalannya semua berat berat. hehehe. kesian otak aku terkejut waktu tu. Idont why shes ask me that question. Tapi, soalan itu sgt tersangat blow my mind.
Okay, first question is: Apa yg selama kau hidup ni, kesalahan yg besar kau penah buat?
Actualy, if tanya sesiapa pun, it might be confused, because ive made alot alot alot of mistake kot.  Lama jugak aku fikirkan jawapan tu. Then, aku dapat jawapan tu. Dan jawapan aku adalah, bila kau ada seorang sahabat yg betul betul baik ikhlas kawan dgn kau, dan engkau hancurkan kepercayaan dia, kau musnahkan hubungan tu macam tu je, atas alasan alasan yang tersangat sangat bodoh, yang kalau bagi aku, aku sendiri pon x kan maafkan apa yg aku dah buat. It really happen guys, no lie. Aku mmg rasa nak nangis skrg. Because i really really miss her. Aku rindu kenangan aku dgn dia yg dulu. Rapat macam dulu. At that moment, aku realize yg aku mmg tak layak berkawan dgn dia. Ayat tu mcm cliche kan. Tapi mmg tu la yg aku rasa dulu, Kejamnya lahai aku! Waktu tu aku ingat lagi. Aku menangis teresak esak mintak maaf dekat dia. Sampai satu ketika tu, aku decide utk jauhkan diri dari dia, dan always du'a for her supaya jumpa seorang sahabat yg lebih appreciate dia. Dan aku akan sentiasa tgk dia dari jauh. Walaupon aku kadang sedih bila lihat aku tiada dalm bahagia dan sedih dia. Tapi. Takpelah, Yang penting iam sure that dia lebih bahagia bila aku tiada. Weh. sedih. aku harap dia tak lupakan aku, sebab aku sentiasaa ingat dia :')

Second question: Apa yang kau paling menyesal sekali pernah buat?
Its sound like really general question. Tapi, aku memang ada jawapan yg betul buat aku termenung 2 3 minggu. I will answer it generally. Bila mana, kau sayang seseorang tu, dan letak dia antara yg tertinggi dalam hati kau, then the relationship did not stay till the end. Benda ni dulu aku tak rasa menyesal, because sometimes i think this happen just for a reason. Experience of life. Tapi dalam masa yang sama. Bila aku tanya sendiri diri aku, jauh di sudut hati aku, still akan ade rasa menyesal.. hmm..

Third question is relate with previous question: Kalau diberi ruang dan peluang, adakah kau akan berbuat something atas apa yang kau menyesal sebelum ni. Its like kau approach balik pada that guy?
~speechless. Aku tak tahu. mungkin 50 50, sebab aku two things that ill be consider is dia dah sakitkan hati aku and second is  aku still ade rasa sayang pada dia. with no lie. thats it.

Tapi. dalam tiga tiga soalan ni. Aku suka jawab soalan yg pertama.  Ia seakan penampar yang hinggap dimuka aku! Iloveyou. . . 

No comments:

Post a Comment

nice