Thursday, 1 December 2016

Kenang-an


Sedar tak sedar.
9 tahun dah sayang.
Sahabat yg paling banyak ajar aku.
Macam macam benda.

Bila kita sama sama sekolah dulu.
Seronok tu tak payah cakap la.
Waktu form 1 tu, budak2 lain nangis sebab nak balik rumah.
Yang aku, lagi suka duduk asrama dari balik rumah.

Kenangan tu tak payah cakap.
Yang mana ponteng prep--nya.
Fly--nyaa,
Bercintan cintun--nya,
Tak gi masjid sembahyang jemaah--nya,
Lambat gi kelas--nya,
Kena berdiri kat depan perhimpunan--nya,
Satu geng kena panggil cikgu displin--nya,
Warden naik blok sebab suara kita kuat gila sampai rumah dia pon dengar! haha
Cabut semalu kat padang sekolah--nya
Ponteng perhimpunan tu tak yah cakap lah, banyak kalii,
Sebab selalu bangun lambat,
Wehh..
Yang aku ingat SEMUA BENDA NAKAL KOT ! haha

Oke japjap..
Aku try ingat bendabenda yg sweetsweet gitewww..
haha
haaaaa.. ingat..
Kita gi rombongan samasama!
Sebabnya, paling2 aku ingat waktu snorkling tu,
Sebab tu first time aku snorkling kot, aku ingat lagi nama pulau yg kita pergi tu, 'coral island'
Rombongan waktu tu pergi banyak tempat,
Sampai aku pon x teringat semua tempat2 tu.
Selain tu, biasa la.. jalan raya samasama naik moto, Hang out kay bahau.
Time kita habis PMR dulu, best sangat sebab sekolah buat macammacam,
Wehhh!! baru aku realized! payah nak ingat moment sweet nihh..
kalau yang nakal kat atas tu tadi.
Details kejadian aku ingat kotttttt..
HAHAHAHAHA

Apa apa pon.
Walau berapa jauh kita,
Korang sentiasa ada dalam ingatan aku,
Benda ni palingpaling aku perasan,
Kemana mana jelah aku pergi(lepas kita dah tak satu sekolah)
Koranglah antara manusia manusia yang paling aku banyak cerita,
Sampai kadangkadang aku rasa nak nangis sebab rindu bila cerita pasal korang nih!
alahaiii---

Haaaa kan mata aku dah masuk habuk dah..
hmm.. I dont know why guyss..
Every each of you are really meant to me,
Sangatsangat special.
Nobody can replace.

Jujur dari hati.
Aku tak tahu kenapa.
Aku rasa aku banyak sangat buat salah dekat korang duludulu.
Perangai tak semenggah.
Cakap lepas.
Sungguhlah aku risau kalaukalau ada yang masih tersimpan didalam hati.
Maafkanlah diri ini.
Dan aku juga sentiasa maafkan korang dan doa yang terbaik untuk korang.
WEHHHH!

Rindulahhhh..
I need your hugsss..
Erm, jangan lupa aku taw.
Jaga diri sayangs :)
LOVE YOU ! 




2008 and still countinggggg~


Sunday, 6 November 2016

Rindu Barangkali





Rindu pada yg dulu, Dikenangkenang akan selalu. . Walau buku diselak baru, Ku masih kekal dihalaman yg dulu. Sudah ku cuba renyuk dan koyak.
Tetapi rindunya bertambah banyak. . Haih. Jangan kau sesal apa yg jadi. Jadikan ia pengajaran diri. Agar nanti kau mampu sendiri. . TANPA tongkat utk berdiri!

Thursday, 25 August 2016

21 dahh!

None expectation.
Aku terima mana yang hadir.
Aku stay with siapa yang semahunya stay.
Dan aku juga terima siapa yang pergi.

Betul kata org.
Manusia dtg dan pergi.
If siapa stay, appreciate!
If siapa pergi, appreciate!
Sebab everything happen should have their own reason.
Maybe Allah want you to learn something.
Who knows.

Dah 21.
Terima kasih Allah, untuk sebanyak-banyaknya rezeki yang telah Kau beri.
Maaf, terkadang hambaMu yang hina ni lupa akan diri.

Terima kasih sahabat2 saya yang selalu bersama.
Thanks a lot!

I want share this little sweet memory with my girl.
thank you a lot!
This so sweet dear!
Thanks :*
















Tuesday, 16 August 2016

OUR SHORT VACATION (Juasseh Agro Park)

Alhamdulillah..
Thanks sahabat2 sebab join this short vacation. 
Haaa.. dah lame tak update..
Huhuhuiii! 
Siapa kata dkat Juasseh takda tempat Best.
Ni diaaa..

NS DAIRY FARM @ Juasseh Agro Park ade dkat rembang panas..
Cantik2 tempat die.
😘😘😘😘😘
Banyak aktiviti boleh buat dkat situ..
.

Ade farm tour.. 
Siap bawak pergi dekat die punya mini zoo, ladang lembu, kilang susu dan byk lagi.
.

Kalau games pulak ade flying fox, monkey walk, wall climbing, ehhh byk lagi laaa..
Eh belah malam pulak kann.
Kami buat bbq, ade lah bakar2 skit.. 😊
.

Sesiapa yg berminat boleh laa pergi..
Best!
Memang ramai lagi yg tak tahu tempat ni..
Haaa lagi satu..

Dekat situ ade homestay disediakan, dan sgt2 lah selesa.
‪#‎shortvacay‬ ‪#‎NSDAIRYFARM‬ ‪#‎juassehagropark‬




video



















Beberapa moment yang dapat disemadikan dalam hati betaa.. acehwahhh.. 
Nati ade rezeki kita jumpa lagi ea sayangss..
 😊 😊

Thursday, 11 August 2016

Hati karat.

Bila aku tengok last update kat blog ni.
Baru aku sedar yang bermacam macam benda yang dah berlaku.
Hanya dalam sekelip mata.
Hmm..
Bukan tak mahu bercerita, tapi dah sampai tak terungkap dgn kata kata. dah immune! sampai aku jadi malas nak fikir benda-benda ni semua. Nak tulis pon tak sampai hati.

Beratnya!
Lepas satu.. satuu. Berlarutan sampai sekarang. Dan tak tahu bila penghujung. Ya Allah!
Aku sentiasa soal benda benda bendaa ni semua bila nak selesai.Bertubi-tubi ujian itu serang keluargaku.Sebak, Hampa. Sampai aku sendiri dah tak kenal meraka itu siapa sebenarnya.
Hmm..

Tolong..
Tolong jadikan aku seorang yang redha akan sesuatu yang menimpa. Sentiasa cari ibrah di setiap ujian yg menyinggah. Terima dengan terbuka hati untuk apa sahaja yang akan terjadi.

Paling aku takut bila mana aku menyalahkan takdir. Nauzubillah. Hmm.. Tiada siapa pon yang boleh faham aku, kecuali family aku sendiri.Takpa.. sedikit sedikit. Masih bertatih untuk terima semua benda nihhh..

Kbai. Assalamualaikum



Sunday, 10 July 2016

Eid Mubarak 2016

Yup! memang suka share gambar dari berceloteh lately ni..
hmm.. 
Nah.. tengoklahh.. 
This is what we call, biar gambar berbicara~~













Saturday, 28 May 2016