Monday, 29 December 2014

Malaysia 2014

Siapa sangka,
Negara yg ranking 20 safest n peaceful out of 153 negara di dunia,
Kini diuji dgn dugaan yg sgt hebat.
Tahun 2014 memberi 1001 erti untuk seluruh rakyat,

8.March.2014 - MH370 hilang tak tahu kemana. Subhanallah. Kuasa Allah.

17.July.2014 -MH17 ditembak jatuh.

Banjir teruk mulai dari minggu lepas sehingga kini,
Masih lagi berlaku di negeri2 pantai timur.

Dan lagi.
Hati2 kita di ketuk dgn kejadian pesawat QZ8501 hilang dari radar.

Siapa sangka!

Siapa sangka, ujian yg sebelumnya belum selesai,
dan muncul pula yg lain.
Lagi dan lagi.

Ini bukan saja-saja.
Dan sama sekali bukan dibuat mainan semata,
Setiap yg berlaku ada sebabnya.

Kita fikir mengapa.

Sukar nak menggambarkan perasaan aku sekarang.
Sedih bila teringat semua mangsa yang berada dalam situasi tuu semuaa.
Hmm..

Apa yg boleh kita bantu.
Kita bantu.
Doa,
Itu paling mujarab.

Sayang semuaaa.
Peace Malaysia.
#PRAYFORMH370
#PRAYFORMH17
#PRAYFORPANTAITIMUR
#PRAYFORQZ8501







Monday, 15 December 2014

Lumpuhkan Ingatanku- lirik Geisha Band

Jangan sembunyi
Ku mohon padamu jangan sembunyi
Sembunyi dari apa yang terjadi
Tak seharusnya hatimu kau kunci

Bertanya, cobalah bertanya pada semua
Di sini ku coba untuk bertahan
Ungkapkan semua yang ku rasakan

Kau acuhkan aku, kau diamkan aku
Kau tinggalkan aku

Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Ku ingin ku lupakannya

Jangan sembunyi
Ku mohon padamu jangan sembunyi
Sembunyi dari apa yang terjadi
Tak seharusnya hatimu kau kunci

Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Hapuskan memoriku tentang dia
Hilangkanlah ingatanku jika itu tentang dia
Ku ingin ku lupakannya

Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Hapuskan memoriku tentang dia
Hilangkanlah ingatanku jika itu tentang dia
Ku ingin ku lupakannya

Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Ku ingin ku lupakannya

Kau acuhkan aku, kau diamkan aku
Kau tinggalkan aku




Thursday, 11 December 2014

Familiaa

5.DEC.2014
6.DEC.2014
7.DEC.2014

FAMILY DAY

Bukan senang tau bila semua adik beradik nak kumpul semua sama-sama.
Rindu tu tak yah cakaplah.
Bukan, nak maksudkan dekat sini jumpa tu pernah (i means facetoface)
Tapi.. Gurau melawak gelak happy sesama tu (utk selama 2 hari)..
Allah.. Jarang sgt..

Minggu lepaslah.
Semua ada.
Complete semua.

Tersangatlah enjoy.
Tak boleh nak digambarkan.

Abang (dgn muka hidungkembang matabolat die)
KakNgah (ofcoz kecantikkan dia)
Bangteh ( main bola asyik dpt kat dia --' )
KakCik (kong kalikong! haha)
Bangcik ( tak puas hati dgn dia sbb x jatuh kolam)
Adik (pujuk aku bukan main nk pelampong sbb x sampai hee)

Dan termasuk sekalilah anak2 buah mak uda yg tersayang and comel2 semua tuu..

Kak mas
Anje aka Jongkook
Amoi
Atirah (ehem2)
Aushh
Muizz (debab)
Gi-a (kutuberohokhampehnyor)
Muhammad (kusyg)


Dan dan dan...
Mirul pon ikut sekali taww.
Dan termasuklah Iskandar dan achoi.

Happening sgt wehh..
Nah belanje gamborrrr
















And lastt..
Mirul yg buat :)

video

best best best!
memang best.
next year buat lagi kayy.
byee!
lot of love~